1. Home
  2. Organisatie
  3. Geschiedenis

Geschiedenis Nemaco B.V.

In 1949 is het jaar waarin het bedrijf werd opgericht door Reinhardt Volbers als handelsonderneming in hulpmiddelen voor de bouw. Tegen het einde van de jaren vijftig kwam Herman Timpert als tweede eigenaar binnen het bedrijf.

In 1970 vond er een uitbreiding van de commerciële staf plaats. Tevens werd het complete leveringsprogramma enorm uitgebreid zodat we een brede dekking hadden voor onze doelgroepen. 
De aannemer moet voor al zijn hulpmiddelen en machines bij Nemaco terecht kunnen.

In 1980 werd het machineverhuurbedrijf opgericht onder de naam Revo Rent. 
Het assortiment wat bij Nemaco Bouwmachines voor verkoop wordt aangeboden, 
is bij Nemaco Revo Rent Nijverdal voor verhuur beschikbaar.

Vanaf 1985 is het bedrijf verder gegaan onder leiding van de heer Emsbroek en zijn compagnon 
de heer Van den Bergh. De heer Emsbroek houdt zich vooral bezig met de interne organisatie, terwijl de heer van den Bergh verantwoordelijk is voor de externe contacten. Beide heren worden ondersteund door commercieel directeur de heer Ligtenberg.

Het jaar 1997 staat in het teken van de opening van onze tweede Revo Rent vestiging in Oldenzaal onder de naam Nemaco Revo Rent Oldenzaal. Vanuit deze locatie worden zowel verkoop als verhuuractiviteiten ontplooid. 

In 1999 wordt er een derde Revo Rent vestiging geopend in Coevorden onder de naam Nemaco Revo Rent Coevorden. Het pand heeft een oppervlakte van achthonderd vierkante meter op vierduizend vierkante meter grond en richt zich op bouwondernemingen in het noorden van het land.

In 2004 heeft de heer van den Bergh besloten om terug te treden uit zijn functie van directeur. De heer Emsbroek jr. (al jaren werkzaam binnen Nemaco) is vanaf deze datum toegetreden tot de directie in de functie van adjunct-directeur. Samen met de bestaande directie; de heer Emsbroek sr. en de heer Ligtenberg vormen zij de nieuwe directie. Hierdoor is de continuïteit voor de toekomst gewaarborgd.

In 2005 zijn de afdelingen Electro en Mechanisch samengevoegd tot één Serviceafdeling. Hierdoor hebben wij onze service nog verder kunnen optimaliseren.

In 2006 heeft Sjaak Emsbroek besloten om terug te treden uit zijn functie als directeur. Na zich meer dan 35 jaar te hebben ingezet voor Nemaco heeft hij zijn aandelenpakket verkocht aan de huidige directie bestaande uit: Wim Ligtenberg en  Marc Emsbroek. Een frisse start met hetzelfde doel; de klant optimaal blijven bedienen en laten zien dat Nemaco  een onmisbare partner voor bouwondernemingen blijft!

In 2009 heeft Nemaco Holding B.V. 60 jaar bestaan! Een nieuwe huisstijl is geïntroduceerd, de naam Revo Rent is vervangen door Nemaco Verhuur en het hoofdkantoor in Nijverdal heeft een complete facelift ondergaan.

In 2014 Bestaat Nemaco Holding B.V. alweer 65 jaar! Nemaco organiseert samen met alle leveranciers Jubileum relatiedagen van vrijdag 20 juni t/m zaterdag 21 juni. 5000 m² noviteiten en demonstraties.

In 2016: viert Nemaco Bouwmachines het 10 jarig compagnonschap tussen Wim Ligtenberg en Marc Emsbroek.

In 2017: Mag Nemaco Holding BV zich een jaar lang Onderneming van jaar 2017 Hellendoorn /Nijverdal noemen. De prijsuitreiking werd verricht door burgemeester Anneke Raven.

 

 

 

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!