1. U bevind zich hier: 
  2. Over ons
  3. Nieuws

E10 benzine, niet altijd geschikt voor je machines!

E10 benzine is groen, maar wel korter houdbaar.
 
Groene E10-benzine heeft een probleem: hij is een stuk minder lang houdbaar. Waar ‘gewone’ benzine zeker zes maanden goed blijft, zou de kwaliteit van E10 al na drie maanden verslechteren. De meeste tankstations hebben sinds oktober deze nieuwe benzine in het assortiment: E10, benzine waaraan maximaal 10 procent bio-ethanol is toegevoegd. Bio-ethanol (‘groene alcohol’) veroorzaakt minder CO2-uitstoot en moet het klimaat minder belasten dan voorganger E5 (waar 5 procent alcohol in zit). 
 
Hoewel gunstiger voor het klimaat, kent E10 een fiks nadeel: de brandstof is minder lang houdbaar. Hoe meer alcohol aan de benzine is toegevoegd, hoe sneller de brandstof veroudert. Waar ‘gewone’ benzine zeker zes maanden goed blijft, zou de kwaliteit van E10 al na drie maanden verslechteren.
 
Voor de meeste machines zal het niet een groot probleem zijn, vooral machines die dagelijks/wekelijks gebruikt worden. Het wordt wel een probleem bij motoren die langere tijd niet worden gebruikt, zoals buitenboordmotoren, benzinemaaiers en -heggenscharen, en ‘gewone’ motoren, die in de wintermaanden vaak worden weggezet. Dan brengt de nieuwe lente misschien ook een nieuw geluid: dat van een haperende motor.
 
Om dit te voorkomen kun je het beste Aspen gebruiken voor je machines. Aspen is een brandstof die schoner verbrand waardoor de uitlaatgassen van machines minder gevaarlijk zijn voor je gezondheid zijn. Bovendien blijft de motor ook schoner, dit zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van je machine. Bovendien kan Aspen jarenlang bewaard worden! Geen problemen dus als je in de lente je machines weer voor de dag haalt.  
 
 
 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!

Weergave:
Verfijn uw resultaten