1. U bevind zich hier: 
  2. Over ons
  3. Nieuws

Nieuwe regels voor opbouwen rolsteigers 2018

Voor de opbouw van een rolsteiger gelden per 1 januari 2018 nieuwe regels. Vanaf die datum is het verplicht om bij betreding van het platform rondom een leuning te hebben. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die vóór deze datum zijn aangeschaft.

Eén van de belangrijke doelstellingen van deze maatregel is het verminderen van het aantal ongelukken met rolsteigers. Uit de jaarlijkse inspecties van Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) is gebleken dat leuningen van rolsteigers vaak ontbreken of maar deels worden gebruikt. De kans op ongevallen is hierdoor aanzienlijk groter. 

Volgens de nieuwe regelgeving mag je een werkplatform pas betreden nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet eenvoudig uit te voeren met de traditionele systemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal- en diagonaalschoren. Dit omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.

Er zijn nu verschillende systemen ontwikkeld door fabrikanten en leveranciers die aan deze veiligheidsniveau voldoen. Nemaco Bouwmachines biedt al een oplossing vanaf 50,00 euro
 

De nieuwe Safe-Quick van Altrex

​Safe-Quick® GuardRail maakt veilig werken op hoogte heel bereikbaar. Door deze innovatieve leuning ben je continu rondom beschermd. Een slimme opbouwmethode zorgt dat vaste leuningen en schoren al aanwezig zijn voordat je het volgende platform bereikt. Verkeerd opbouwen is vrijwel onmogelijk. Zo werk je gegarandeerd veilig op elk niveau. 

De nieuwe P2 rolsteiger van Layher

Layher heeft speciale P2 montagehaken ontwikkelt om te voldoen aan de nieuwe eisen voor rolsteigers. In deze haken hangt u uw opbouwframes waaraan u vervolgens uw schoren bevestigt. Vervolgens plaatst uw het opbouwframe boven op het andere frame waarmee u gelijk een leuning creeërt voor het volgende platform.


 

De nieuwe Speed Lock van ASC Group

Om aan de nieuwe eisen te voldoen heeft ASC speciale voorloopleuningen ontwikkeld. Deze voorloopleuningen worden gebruikt ter vervanging van de horizontaal en diagonaal schoren. Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde 1. Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, heb je genoeg aan 1 voorloopleuning.


 

De nieuwe Sky-secure van Sky-Works

Geen gedoe meer met losse schoren. Minder losse onderdelen = sneller opbouwen. Ook tijdens het opbouwen en afbreken met de zelf borgende leuning. Geen twijfel meer over dubbele kruizen en extra horizontalen. De leuning wordt altijd op de bovenste sport geplaatst. Eenvoudiger kan niet. Geen dubbele kruizen meer die 20 cm de rolsteiger in komen.

 

 

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!

Weergave:
Verfijn uw resultaten