1. U bevind zich hier: 
  2. Home
  3. Projecten

Renovatie boogkappen Amsterdam Centraal

De boogkappen van Amsterdam Centraal zijn minstens zo beroemd als het gebouw zelf. Voor het vervangen van de glaspanelen in de rookkappen bedacht Brand Energy Infrastructure Services de constructie om de werkplekken en de liften van Nemaco Bouwmachines toegankelijk te maken.

De boogkappen en het entreegebouw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kap uit 1889 is samengesteld uit vakwerkspanten en was destijds de langste van Europa. In opdracht van Ronitz Projecten heeft Nemaco de pers-goederenliften PT500 / PT1500 en Brand de steigers geleverd en gemonteerd voor het vervangen van bestaande glaspanelen in de rookkappen door kwalitatief hoogwaardig veiligheidsglas. 

Voor de toegang naar de rookkappen en voor de aanvoer van materialen is een traptoren, bevoorradingssteiger en pers- goederenliften gebouwd. De lift en de traptoren op het perron zorgt voor toevoer van materialen voor de glaszetters. 

Personen- goederenlift PT500 (500KG)

    

Personen- goederenlift PT1500 (1500kg)

      

Personen- goederenlift PT1500 (1500kg) transport via het spoor

      

 

  

Afgelopen maandag op dinsdagnacht 17-nov. hebben onze monteurs de personen- goederenlift PT1500 gedemonteerd. Dinsdagochtend kregen wij een email van onze opdrachtgever Ronitz Projecten waar wij trots op kunnen zijn.

Goedmorgen heren,

Na een moeizame start van de veiligheidsmensen, hebben jullie echt een topprestatie geleverd!! Ben erg gecharmeerd van de samenwerking tussen de partijen. Wij hebben met z’n allen de volle 1,5uur heel goed benut en ieder zijn prestatie geleverd. Nogmaals ben ik echt trots op het team, wat in een teamverband deze nacht heeft gewerkt.

Met vriendelijke groet,

Rutger Ronitz
Projectleider projecten


        

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!

Weergave:
Verfijn uw resultaten