Keuringen

Veiligheid staat bij ons voorop. Met jarenlange ervaring in het vak en kennis van de actuele wet- en regelgevingen zorgen onze deskundige keurmeesters ervoor dat jouw machines en materieel conform de officiële richtlijnen (periodiek) gekeurd worden. Zo blijft werkmaterieel voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen en kan jij het zorgeloos blijven gebruiken. 

Verplichte keuring

Naast dat je zelf een veilige werkplek wilt creëren is het ook bij wet verplicht om arbeidsmiddelen, die bij slijtage een gevaar opleveren, periodiek door een deskundige te laten keuren. Door regelmatig te keuren, houd je je machines, installaties, apparaten en gereedschappen in goede staat en kunnen eventuele incidenten voorkomen worden. De keuringen kunnen zowel bij onze Service-afdeling als op locatie worden uitgevoerd.

BMWT-Keur

Nemaco is BMWT-gecertificeerd. Dit houdt in dat wij keuren volgens de richtlijnen die BMWT - de brancheorganisatie van leveranciers van Bouwmachines, Magazijninrichtingen, Wegenbouwmachines en Transportmaterieel - heeft vastgesteld. Denk hierbij aan grondverzetmachines, bouwkranen, bouwliften en hefsteigers. Voor de arbeidsmiddelen die onder de BMWT-Keur vallen, geldt minimaal eenmaal per jaar keuren. 

NEN3140 keuring

Om aan de vereiste veiligheid te voldoen moeten elektrische machines jaarlijks volgens NEN3140 gekeurd worden. Na de keuring krijg je van ons een rapport en komt er een keuringssticker op je materieel, zodat iedereen kan zien dat je met veilige middelen werkt. Wanneer er uit de inspectie blijkt dat er reparaties nodig zijn, nemen wij altijd eerst contact met je op. Na overleg kunnen wij eventuele problemen direct verhelpen, zodat je snel weer verder kunt.

Maak direct een afspraak

Van laser tot trilplaat, ladder tot handsondeerapparaat en van aggregaat tot aan graafmachine. Wij kunnen voor al jouw materieel de veiligheidskeuringen verrichten. Voorkom gevaarlijke situaties, vertraging of stilstand en dus uiteindelijk onnodige kosten en maak direct een afspraak. We helpen je graag verder!

Tip: Combineer de keuring met de onderhoudsbeurt, zodat je je werkmaterieel niet langer dan nodig kwijt bent.